Drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Delfzijl

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema heeft vrijdagochtend drie koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Delfzijl die zich op een of andere wijze vrijwillig hebben ingezet voor de gemeenschap. Alle drie werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer D.H.S. Bierma
De heer Bierma is vanaf 1995 tot heden scheidsrechter geweest voor de bond en gelijktijdig lid van de toenmalige COVS Oost Groningen (nu scheidsrechtersvereniging Oldambt en Veenkoloniën). 31 mei 2017 heeft hij zijn afscheidswedstrijd gefloten in Siddeburen. De heer Bierma was gedurende een groot aantal seizoenen assistent-grensrechter, jeugdtrainer en jeugdleider van de VV Wagenborgen.

Daarnaast houdt hij zich vanaf 2010 als coördinator van de Werkgroep Begraafplaats Groot Bronswijk in Wagenborgen bezig met het opknappen en onderhouden van de indertijd zwaar verwaarloosde begraafplaats van de voormalige Stichting Groot Bronswijk.

De heer A. Koopmans
De heer Koopmans is vanaf 1980 tot heden betrokken bij de kerkenraad van de Protestantse Gemeente Eems-Dollard. Hij was mede initiator van de Cantorij Wagenborgen. Op dit moment is hij voorzitter van de kerkenraad van de inmiddels gefuseerde Protestantse Gemeente Eems Dollard. Daarnaast is hij vanaf 1998 tot heden mede auteur van meerdere herdenkingsboeken over de voormalige psychiatrische inrichting Groot Bronswijk Wagenborgen. Als lid van Lentis Erfgoed en de werkgroep herdenking Joods monument Groot Bronswijk is hij betrokken bij de jaarlijkse herdenking van de Joodse oorlogsslachtoffers om hun nagedachtenis levend te houden.

De heer J.F.H. Wildervank
De heer Wildervank heeft zich door zijn jarenlange inzet op meerdere terreinen een grote bijdrage geleverd aan de leefbaarheid van het dorp Woldendorp. De heer Wildervank is vanaf 1978 tot heden betrokken bij de Voetbal Vereniging W.E.O. waar hij diverse functies heeft vervuld o.a. lid dagelijks bestuur en voorzitter. Tot op heden is hij nog steeds als vrijwilliger in diverse functies actief bij de vereniging.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1989″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button