6.9 C
Delfzijl
19 april 2021 10:21

Frisse, buiige Koningsdag met veel wind

StudieboekenStudieboeken
ComputerComputer
Vaker kopenVaker kopen
AutoAuto
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen

Nederland – Wie tijdens Koningsdag een vrijmarkt of festival wil bezoeken heeft warme kleding en een paraplu of poncho nodig. De maximumtemperatuur ligt rond 13 graden en er staat een stevige zuidwestenwind. Er trekken regelmatig buien over het land en de zon schijnt slechts af en toe. Vanavond is het op de meeste plaatsen droog, maar tijdens Koningsnacht neemt vanuit het westen de kans op buien toe.

Verschillende vrijmarkten en festiviteiten starten vanavond om 18:00 uur al. In het zuiden en zuidwesten is dan kans op een lokale bui, maar op de meeste plaatsen is het vanavond droog. Aan het begin van de nacht zijn er opklaringen en daalt de temperatuur naar 7-10 graden. In de loop van de nacht raakt het geheel bewolkt en volgt vanuit het zuidwesten een gebied met buien. De wind draait van zuid naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan zee krachtig (6 Bft.).

Ochtend regen, middag buien
Koningsdag start met een bewolkte en regenachtige ochtend. Er waait een matige tot krachtige zuidwestenwind en de temperatuur ligt rond een graad of 10. De buien trekken geleidelijk naar het oosten en vanuit het zuidwesten wordt het tijdelijk droog. Ook kan de zon even doorbreken. De droge periode duurt niet lang, want aan het eind van de ochtend volgen vanuit het westen alweer nieuwe buien.

In de middag kan de zon af en toe doorbreken, maar komen ook talrijke buien tot ontwikkeling. Daarbij kan het onweren en is langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust kans op fikse windstoten van circa 75 km/uur. In het binnenland haalt de wind uit naar circa 60 km/uur. Tussen de buien door wordt het maximaal 13 graden, maar tijdens een felle bui zakt de temperatuur naar een graad of 7. Bovendien maakt de vrij krachtige zuidwester het voor het gevoel nog wat kouder. Aan de westkust kan de zuidwestenwind tijdelijk hard (7 Bft.) worden.

Ook in de avond valt in grote delen van het land regelmatig regen. In het noorden en oosten kan de avond overwegend droog verlopen.

Kans op buien bij koninklijk bezoek Amersfoort
De Koninklijke Familie bezoekt tussen 11:00 en 13:00 uur de binnenstad van Amersfoort. Een regengebied is om 11:00 uur waarschijnlijk net weggetrokken en het wordt tijdelijk droog. Richting het eind van de route van circa 1100 meter kunnen korte, maar mogelijk felle buien tot ontwikkeling komen. De zon zal slechts af en toe te zien zijn. Als het droog is ligt de temperatuur rond 11 graden. Tijdens een bui zakt het kwik naar een graad of 7.

In Groningen en Drenthe start de ochtend nog droog, maar al snel volgt vanuit het westen regen. Het is in de ochtend 8-9 graden. In de middag wordt het maximaal 13 graden bij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind. Tijdelijk kan het droog zijn, maar vanuit het westen volgen nieuwe buien. Er is een mix van wolken en kortdurende opklaringen. In de avond neemt de buienkans geleidelijk af en wordt het op steeds meer plaatsen droog.

Volg ons op

11,071FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten