Diverse activiteiten rond 10-jarige bestaan Stichting Zoutwaterbad K.P.Zijl in Loppersum en werving vrijwilligers om het bad draaiende te houden

Loppersum – Tien jaar geleden, 24 november 2011,  is de Stichting Zoutwaterbad K.P. Zijl opgericht,  omdat het voortbestaan van het unieke zoutwaterbad in Loppersum op dat moment in gevaar kwam.

Er waren in 2009  grote financiële problemen bij de Gemeente Loppersum waardoor afstoting van het Zoutwaterbad K.P. Zijl noodzakelijk was. Privatisering of sluiting van het bad waren toen nog de twee opties. Toen dit dreigde stond er delegatie enthousiaste dorpsgenoten op die sluiting wilden voorkomen. Deze groep dorpsgenoten hebben de stichting opgericht en sinds die tijd is het zoutwaterbad eigendom van de stichting. En wordt het zwembad door een groep vrijwilligers onderhouden, zodat het zoutwaterbad elke jaar in de zomermaanden open gaat.

Het tienjarig jubileum wordt het komende zwemseizoen gevierd met verschillende activiteiten in het zwembad en met de campagne “Samen houden we het zoutwaterbad open”.  Door deze campagne wil de stichting het unieke karakter van het zoutwaterbad opnieuw onder de aandacht brengen, maar ook aandacht vragen voor behoud van deze gouden plek.

De stichting probeert hiermee inwoners en enthousiastelingen te stimuleren om hun steentje bij te dragen aan het zoutwaterbad. Verschillende vrijwilligers komen aan het woord die graag vertellen waarom het zwembad zo belangrijk is, maar ook wat het vrijwilligerswerk voor hen persoonlijk kan opleveren. Zoals de stichting het formuleert: de vrijwilliger kan het verschil maken voor het zoutwaterbad en voor de regio Loppersum. Kijk voor meer informatie over de campagne op www.zoutwaterbad.info

Back to top button