fbpx
12.1 C
Delfzijl
maandag 25 mei 2020
Home Algemeen Dit seizoen geen zeehondenopvang in Termunterzijl

Dit seizoen geen zeehondenopvang in Termunterzijl

Termunterzijl – Zeehondenopvang Eemsdelta in Termunterzijl vangt dit jaar geen zeehonden op. De nieuwe opvanglocatie van de stichting was niet op tijd klaar. De bouwplannen voor opvang op de nieuwe locatie liggen klaar, ook de financiering is rond. Door langdurige procedures voor de nieuwbouw raakte de bouw van de opvang vertraagd.

Daarnaast woedde 30 maart een brand in een van de gebouwen waar de opvang zou komen. Door deze omstandigheden lukt het de zeehondenopvang niet om op tijd een volwaardige opvang te realiseren voor het geboorteseizoen begint.

Zeehondenopvang Eemsdelta was eerder gevestigd op Camping Zeestrand Eems-Dollard in Termunterzijl. Daar werden de afgelopen drie jaar de hulpbehoevende dieren opgevangen in het oude toiletgebouw van de camping. Maar de vergunning verliep. Bovendien was de camping verkocht en had de nieuwe eigenaar andere plannen met het gebouw.

De zeehondenopvang blijft wel actief als meldpunt en als reddingsnetwerk voor andere opvangen. Daarnaast focust de opvang zich op het realiseren van een goede opvanglocatie.

Advertenties