9.8 C
Delfzijl
16 april 2021 16:10

Huis voor de Sport Groningen helpt sportverenigingen gratis bij aanvraag TOGS maatregel

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen
ComputerComputer
StudieboekenStudieboeken
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Groningen – Door de verlengde maatregelen rondom het coronavirus (COVID-19), wordt ook de sportsector hard getroffen en gaat hierdoor onzekere tijden tegemoet. De overheid heeft daarom besloten om de regeling Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren (TOGS) ook open te stellen voor sportverenigingen. Huis voor de Sport Groningen biedt ondersteuning bij een eventuele aanvraag.
Eenmalige gift van €4.000,-

De zogeheten TOGS is opgetuigd voor ondernemers in sectoren die direct getroffen zijn door de kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen. Ook sportverenigingen die voldoen aan de voorwaarden ontvangen eenmalig €4.000,- belastingvrij en naar eigen inzicht te besteden.

Hoe aanvragen?
Sportverenigingen kunnen een aanvraag voor de tegemoetkoming van €4.000,-online indienen via de website van www.RVO.nl. Bij verstrekking van de juiste gegevens keurt RVO de aanvraag binnen drie weken goed, waarna RVO uitbetaalt. RVO probeert dit proces binnen één week af te ronden. Verenigingen hebben drie maanden de tijd om een aanvraag in te dienen. Hiervoor is een E-herkenning nodig die de vereniging mogelijk nog moet aanschaffen.

Ondersteuning Huis voor de Sport Groningen bij aanvraag
Huis voor de Sport Groningen biedt sportverenigingen uit de provincie Groningen graag ondersteuning aan bij het aanvragen van de TOGS. Deze begeleiding is kosteloos met uitzondering van de eventuele extra kosten die van overheidswege worden opgelegd voor het digitaal aanmelden. Verenigingen die van dit aanbod gebruik willen maken, kunnen een mail sturen naar arbeidsloket@hvdsg.nl, met vermelding van verenigingsnaam en telefoonnummer.

Volg ons op

11,070FansLike
1,424VolgersVolg
5,282VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen

Populaire berichten