Dialyse Centrum Delfzijl verhuist naar Scheemda zodra het nieuwe ziekenhuis van het OZG gereed is

Delfzijl / Scheemda – Zodra de bouw van het nieuwe ziekenhuis van de Ommelander Ziekenhuis Groep in Scheemda is afgerond neemt Dialyse Centrum Groningen (DCG) haar intrek op de begane grond van het nieuwe ziekenhuis. Hier mee vervalt de locatie in Delfzijl.

Veilige zorg
Ralf Westerhuis, nefroloog en directeur patiëntenzorg, geeft hierover aan: ‘Voor onze kwaliteit van zorg is het belangrijk dat onze locaties dichtbij een (acuut) ziekenhuis staan. Patiënten kunnen dan gebruik maken van de diagnostische voorzieningen en bij acute situaties is het ziekenhuis binnen bereik. De nieuwbouw voldoet daarnaast aan alle technische en medische eisen voor veilige dialysezorg.’ Het DCG verwacht dat de moderne faciliteiten en de sfeer in het nieuwe ziekenhuis een fijnere omgeving bieden voor een dialysebehandeling dan de huidige locatie. De ruimten bieden daarnaast een prettiger werkplek voor de werknemers.

Aandacht voor patiënten
Met iedere patiënt in Delfzijl wordt de komende twee jaar individueel gekeken hoe en waar de behandeling na de nieuwbouw wordt voortgezet. De patiënten kunnen kiezen wat bij hen past. Daarin zijn verschillende opties. Ze kunnen met medewerkers in gesprek of thuisdialyse mogelijk. Ze kunnen ook kiezen voor centrumdialyse en of ze dan in Scheemda willen dialyseren of op een locatie dichterbij huis.

Back to top button