dinsdag 3 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Derk Feiken benoemd tot consul Eemsdelta Oorlogsgravenstichting

spot_img

Delfzijl – Donderdag 22 april is de heer Derk Feiken benoemd tot consul voor de Oorlogsgravenstichting namens de gemeente Eemsdelta. De heer Feiken was tot de gemeentelijke herindeling consul namens de gemeente Delfzijl.  Verder heeft plaatsvervangend algemeen directeur van de Oorlogsgravenstichting Roel Broer Grietje Koers-Kroeze en Jan Hoekstra erespelden overhandigd van de stichting. Tot de gemeentelijke herindeling waren zij consul van respectievelijk de gemeenten Loppersum en Appingedam. Zij krijgen deze erepenningen als dank voor hun werk als consuls. Beide waren verantwoordelijk voor de in- en externe contacten met betrekking tot het onderhoud van de oorlogsgraven.

Oorlogsgraven in Eemsdelta
In de gemeente Eemsdelta liggen 23 Nederlandse oorlogsslachtoffers en 1 geallieerd oorlogsslachtoffer begraven. In bijna elke gemeente in Nederland bevindt zich wel een oorlogsgraf. De lokale consuls spelen een belangrijke rol bij het uitoefenen van toezicht en het onderhouden van deze graven. In heel Nederland ondersteunen ongeveer 345 consuls de Oorlogsgravenstichting bij de uitvoering van haar werkzaamheden. De consuls, die meestal in dienst zijn van een gemeente, worden officieel benoemd door de burgemeester. 

Over de Oorlogsgravenstichting
Nederland telt 180.000 oorlogsslachtoffers. Daarnaast verzorgt de Stichting 10.000 geallieerde oorlogsgraven. De Oorlogsgravenstichting houdt het offer dat deze mensen brachten in ere door hun graven te onderhouden of hun naam aan te brengen op een monument, hun levensverhalen te registreren en door te geven aan komende generaties. Namens de Nederlandse overheid beheert de Stichting wereldwijd 50.000 Nederlandse oorlogsgraven. 

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,267VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021
DierDier
WonenWonen
TuinTuin
KlussenKlussen

Populaire berichten