fbpx
7.8 C
Delfzijl
1 december 2020 16:18

Demonstranten heffen blokkade tankenpark na tien dagen op

Farmsum – De demonstranten die sinds 29 oktober het tankenpark in Farmsum blokkeerden heffen deze op. De blokkade heeft tien dagen stand gehouden. Na vele overleggen en toezeggingen door de NAM is besloten de blokkade op te heffen.

Dit had er ook mee te maken dat er flink druk uit werd geoefend om de blokkade op te heffen. “Het wordt weer kouder en de gaswinning moet natuurlijk doorgaan”, verteld demonstrant Albert Heidema. “‘Het gaat op een gegeven ogenblik om landsbelang en dan kan zelfs de burgemeester van Delfzijl ons niet meer helpen. Het is ook helemaal niet de bedoeling om dat te laten gebeuren, we gaan liever in dialoog met de NAM.”

Beloofd is dat er volledig openheid van zaken zal worden gegeven over het onderzoek door de SodM en schrijnende schadegevallen ruimhartig worden opgelost.

De NAM is door de burgemeester van Delfzijl uitgenodigd op vanmiddag aanwezig te zijn. Hier hebben ze geen gehoor aan gegeven.

Volg ons op

10,594FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...