fbpx
12.8 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Politiek Koning Willem-Alexander heeft samen met 30 Groningers het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda...

Koning Willem-Alexander heeft samen met 30 Groningers het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda officieel geopend

Scheemda – Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag het Ommelander Ziekenhuis Groningen (OZG) in Scheemda officieel geopend.

De koning verrichte de feestelijke opening samen met dertig inwoners uit de regio. Vervolgens kreeg hij een rondleiding en sprak hij met medewerkers van het ziekenhuis.

Het ziekenhuis werd 30 juni al in gebruik genomen. De oude locaties in Delfzijl en Winschoten sloten toen definitief de deuren.

Inwoners uit de regio Noordoost-Groningen konden zich enige maanden geleden aanmelden om, samen met de Koning, de officiële opening te verrichten. Uit de inzendingen zijn dertig Groningers gekozen op basis van de plaats waar zij wonen en op basis van de wensen die zij hebben ingestuurd. Het gaat volgens het Ommelander Ziekenhuis Groningen om een divers gezelschap uit de hele regio. Eén van de gelukkigen is een jongen uit Wagenborgen die woensdag 4 jaar is geworden.

Open Dag
Op zaterdag 10 november is tussen 10.00 en 15.00 uur een open dag voor iedereen die het ziekenhuis een keer wil bekijken.