DelfSail wordt verschoven naar 2024

Delfzijl – DelfSail 2021 kon dit jaar vanwege de maatregelen rondom het coronavirus geen doorgang vinden. In de afgelopen maanden heeft het bestuur van Stichting DelfSail intensief overlegt, om tot een
weloverwogen besluit te komen voor de 7e editie van DelfSail.

De beslissing om DelfSail 2021 uit te stellen werd gevolgd door onderzoek, naar het meest geschikte jaar voor de herkansing. Door de geplande grootscheepse herinrichting van het centrum in Delfzijl in 2022 en daarnaast ook Sail Harlingen in datzelfde jaar, viel 2022 af. Met Sail Den Helder in juni 2023 bleek ook dat jaar geen optie. Maar binnen de internationale kalender voor Sailmanifestaties liggen voor het jaar 2024 alle kansen open.

Sinds DelfSail 1986 heeft de stichting een uitstekende band met de Engelse organisatie Sail Training International (STI) opgebouwd, initiator sinds de jaren 50 van de allereerste Tall Ships Races ooit. Hetzelfde geldt voor haar dochter Sail Training Association Netherlands (STAN). In 2024 zal de Race opnieuw in het Baltisch gebied plaatsvinden, net zoals nu voor 2021 was bedoeld. In de komende tijd wordt er door de stichting verder onderzocht op welke wijze DelfSail kan en wil participeren in het jaar 2024. Dat biedt in ieder geval veel kansen op een mooie en grote vloot met interessante Tall Ships.

In de komende maanden wordt verder gebouwd aan de plannen voor 2024, vanuit een bevlogen bestuur, vrijwilligers en overige projectorganisatie. De langere voorbereidingstijd tussen nu en 2024 biedt ook veel nieuwe kansen, zowel voor sponsoren, voor de werving van schepen als voor de feitelijke invulling van het evenement.

Back to top button