DelfSail presenteert indrukwekkend artiestenprogramma

Delfzijl – Met nog een kleine zes weken te gaan presenteert DelfSail haar totale artiesten line-up! Al eerder werd een deel van de line-up bekend gemaakt. Daar kunnen de volgende artiesten aan worden toegevoegd; The Common Linnets, Nielson, LUV, K-OTIC, Ernst & Bobbie en Trafassi (van de hit kleine wasjes grote wasjes). DelfSail presenteert hiermee een indrukwekkende line-up. Een zeer divers en breed programma voor jong en oud. Om het publiek nog meer te vermaken zal DelfSail dagelijks afsluiten met een spectaculaire vuurwerkshow. Alle activiteiten tijdens DelfSail zijn vrij toegankelijk voor publiek.

De grote artiesten: The Common Linnets & Nielson toegevoegd aan line-up
DelfSail presenteert tijdens het evenement een fanatische line-up. Niemand minder dan The Common Linnets geven op de zaterdagavond een live optreden. The Common Linnets is een band bestaande uit Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge, Rob Crosby en Matthew Crosby. De muzikanten brengen Nederland bijna naar de top van het Eurovisie Songfestival (2014) in Kopenhagen met het nummer ‘Calm After The Storm’. Ze eindigen als tweede.Naast de Common Linnets komt Nielson, bekend van het programma de Beste Singer Songwriter van Nederland en zijn hit ‘’Sexy als ik dans’’, op de zaterdagavond optreden. Weinig artiesten hebben in een tijdsbestek van slechts 2,5 jaar zo veel bereikt als Nielson. Met een debuutalbum dat op #2 in de hitlijst binnenkwam, enorme hits, gouden én platina awards kan men niet anders zeggen dat 2014 hét jaar van Nielson was. In 2015 kwam zijn nieuwe EP ‘’Met de Tijd Mee’’ uit.

Eerder werd al bekend gemaakt dat Kensington op de donderdag van DelfSail een optreden geeft in de haven van Delfzijl. Daarnaast was al bekend dat Di-Rect op de eerste DelfSail dag een uniek concert geeft in de Eemshaven. Voor het volledige programma, ga naar de website van DelfSail

Nederlandstalige muziek
Op vrijdag 1 juli staat het artiestenprogramma volledig in het teken van Nederlandstalige muziek. In de middag zullen de toppers van Oranje optreden en zullen meer dan 50 Nederlandstalige artiesten een geweldig show neerzetten. Het avondprogramma is ook volledig gevuld met Nederlandstalige artiesten zoals Marianne Weber, Mannen van Oranje en Jannes.

Speciaal kinderprogramma
Op zaterdagmiddag heeft DelfSail speciaal voor de jonge bezoeker een fantastisch programma klaarstaan. Zo zullen Ernst & Bobbie met hun show de kinderen vermaken. Daarna zal het Junior Songfestival On Tour een 2 uur durende interactieve show geven waarbij de kids worden meegenomen op een muzikale reis. Alle grote hits uit de geschiedenis komen voorbij, maar ook de grote hits van dit moment. Daarnaast kunnen de kinderen zich op deze dag vermaken op o.a. de springkussens en bij het straattheater.

Multicultureel podium
Op de zaterdagavond zal er een podium volledig in het teken staan van optredens als Mogambo, Bailamor en Trafassie. De laatst band is bij menigeen bekend van de van de hit: “kleine wasjes grote wasjes”. Een multicultureel feest met heerlijke salsa en Caraïbische geluiden!

Binnenstad van Delfzijl
Ook in de binnenstad van Delfzijl is er genoeg te beleven voor het publiek. Zo komt LUV de welbekende Nederlandse popgroep uit de jaren zeventig en tachtig met invloeden uit het disco-genre, op zaterdag in de binnenstad optreden. Daarnaast zal de Toppop Roadshow, Radio NL en diverse shantykoren de bezoekers in het centrum vermaken. De optredens in de binnenstad eindigen dagelijks rond 18.00 uur.

Lokaal talent
Ook lokaal talent krijgt een plekje tijdens DelfSail. Zo zal Sir Felix op vrijdagavond lekkere beats draaien achter de draaitafel. Hij maakt overigens ook een speciale Anthem voor DelfSail dat over zo’n drie weken uitkomt. Daarnaast zal de Eemsmond Big Band Franklin Brown, Peter Douglas en Mike Petterson begeleiden in een tribuut naar Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Junior. Ook zullen de 4 Horsemen en The Fighting Cats en diverse andere local heroes het programma versterken.

Shantykoren
Tijdens DelfSail zullen diverse shantykoren iedere dag van 10:30uur tot 13:00 uur hun zeemansliederen ten gehore brengen. Een shanty is een lied dat vroeger aan boord van grote zeilschepen werd gezongen als arbeidslied. Geheel in stijl van het evenement zullen zij de stemming er in brengen.

Back to top button