Winkeliers Ossendrift gegeven inhoud aan het principe maatschappelijk verantwoord ondernemen

Appingedam – Ondernemers aan en rond de Ossendrift hebben inhoud gegeven aan het principe maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ze hebben dit gedaan door samen een AED-apparaat aan te schaffen. Een AED (Automatische Externe Defibrillator) is een apparaat waarmee een elektrische schok aan het hart wordt gegeven, wanneer er sprake is van levensbedreigende hartritmestoornissen. Een AED in de buurt kan levens redden!!

Truus en Marjan van het Damsterkaashuis realiseerden zich dat in de buurt van de Ossendrift geen AED aanwezig isen hebben het initiatief genomen om met de ondernemers in de buurt een AED aan te schaffen. Deze zal vanaf deze week in de COOP komen te hangen.
Je hoopt natuurlijk zo’n apparaat nooit te hoeven gebruiken, maar het is toch een prettig idee dat als er een levensbedreigende situatie ontstaat voor winkelend publiek of omwonenden rond de Ossendrift dat zo’n apparaat in de nabijheid aanwezig is.

Deze veiligheidsmaatregel is mogelijk gemaakt door:
Het Damsterkaashuis, Von Oy, Kantor, Cafetaria Anny Time, Landstra & de Groot, Bakker Prins, Huis & Hypotheek, Vereniging van eigenaren Crabbenstede en COOP Appingedam.

Op dinsdag 10 mei 2016 is de AED overhandigd door (Rody Bos) aan de winkeliers van de Ossendrift, aansluitend hebben de winkeliers van de Ossendrift een cursus AED + Reanimatie gevolgd bij het NIVI te Appingedam.

Back to top button