DelfSail 2022 biedt 10 jongeren de kans om mee te zeilen deze zomer op Tall Ship Thalassa

Delfzijl – Het duurt nog even voordat het 2022 is maar deze zomer kunnen 10 jongeren uit de Provincie Groningen al mee op een Tall Ship. Van 5 – 13 juli zal de eerste Race van de Tall Ships Races plaatsvinden die dit jaar start in het Deense Aalborg. Alle schepen zullen vanuit die haven naar gaat de Noorse havenplaats Frederikstad racen. Samen met andere jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit verschillende landen kunnen de jongeren uit onze provincie deelnemen aan deze spectaculaire Race op de Thalassa!

Bijzondere schepen uit alle windstreken in de Race
Het bijzondere van de Tall Ships Races is dat je samen met schepen uit de hele wereld aan de Race meedoet en ook bij elkaar in de buitenlandse haven ligt. Alle trainees en crewleden doen daar mee aan sportactiviteiten, crewparade en crewparty. Er zijn ook meerdere schepen uit Nederland die meedoen zoals de Oosterschelde, Bark Europa, Eendracht, Gulden Leeuw, Wylde Swan en Morgenster. Verder schepen uit heel Europa maar ook zelfs bijvoorbeeld uit Mexico: de Cuauhtemoc! Aan boord draai je actief mee in de scheepswacht en help je met het hijsen van de zeilen, aan het roer staan en met alle voorkomende werkzaamheden die aan boord gedaan dienen te worden. Zeilervaring is niet vereist. De ervaren bemanning zal je alles leren aan boord. Omdat deze reis een bijzondere reis is met een internationale bemanning, zal er naast de sailtraining ook een extra programma aan boord worden georganiseerd met leuke activiteiten, zodat je leert van elkaars gewoonten en gebruiken.

Ieder land zal één avond een nationaal diner bereiden in samenwerking met de kok. Ook zo benieuwd wat de Denen, Noren en Engelsen zullen koken?

Sponsoring via DelfSail en STAN
De Sail Training Association Netherlands stelt in samenwerking met DelfSail tien beurzen beschikbaar voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar om deze reis mee te maken op de Thalassa. Reiskosten naar Aalborg en Fredrikstad dienen de jongeren zelf bij te dragen. Men kan samen reizen met de groep en de mentoren van en naar het schip. Ben jij degene die in is voor een ‘life-changing experience’ en wil je graag mee deze zomer?

Inschrijving/selectie
Stuur je naam/geboortedatum met een motivatie erbij waarom jij mee zou willen op de Thalassa voor 23 April aan: info@windseeker.org

Meer informatie over de reis en over het schip vind je op www.windseeker.org

Back to top button