18.1 C
Delfzijl
10 mei 2021 22:01

Pop-up huiskamer Nationale ombudsman in Appingedam, Loppersum en Winsum

Loppersum – Van dinsdag 16 tot en met donderdag 18 april zijn Nationale ombudsman Reinier van Zutphen en zijn team in Groningen. Zij gaan daar met zo veel mogelijk inwoners, bestuurders en medewerkers van (overheids)instanties in gesprek. Zo willen zij een goed beeld krijgen van wat er speelt tussen de inwoners van Groningen en de overheid.

Reinier van Zutphen: ‘Ik ben benieuwd hoe Groningers de dienstverlening van de overheid ervaren. Ik weet dat er grote problemen zijn rond de gaswinning en kom daarvoor regelmatig naar Groningen. Maar ik ben er ook voor problemen met bijvoorbeeld toeslagen, uitkeringen of de gemeente. Ik hoor dus graag wat er nog meer in Groningen speelt. En bij problemen kijken we meteen hoe we kunnen helpen. Daarom roep ik alle Groningers op om vooral langs te komen bij onze pop up-huiskamer.’

Pop-up huiskamer
Vanuit die pop-up huiskamer, een mobiel huiskamertje van 3 bij 3 meter, vertellen medewerkers van de Nationale ombudsman wat ze voor mensen kunnen betekenen. Inwoners van Groningen kunnen er terecht voor informatie over de Nationale ombudsman en om problemen met de overheid voor te leggen. Het team kijkt dan meteen of en hoe ze kunnen helpen. Reinier van Zutphen is ook regelmatig aanwezig in de huiskamer.

De pop-up huiskamer staat op de volgende locaties:

Woensdag 17 april
– Van 9.00 – 11.00 in Appingedam, Winkelcentrum Overdiep
– Van 13.00-15.00 in Loppersum, Parkeerterrein Pastoriepad

Donderdag 18 april
– Van 9.00 – 11.00 in Winsum, Parkeerterrein Binnensingel

Werkbezoeken
Wanneer ze niet in hun pop-up huiskamer zijn, leggen de ombudsman en zijn team werkbezoeken af aan Groningse (overheids)instanties. Het gaat om organisaties die veel contact hebben met inwoners van Groningen. Hun medewerkers kunnen daarom goed kunnen vertellen wat er in de provincie speelt.

Het team gaat langs bij onder meer Voedselbank Appingedam-Delfzijl en bij MEE Veendam, dat onafhankelijke cliƫntondersteuning biedt. Verder bezoekt Reinier van Zutphen, die ook Veteranenombudsman is, Stichting Veteranen Thuisbasis in Eelde. Daar komen ook veel veteranen uit Groningen. En samen met kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer spreekt hij met Groningse burgemeesters over wat er in hun gemeenten speelt.

Provincietour
Veel mensen ervaren de afstand tot Den Haag als groot. Daarom gaat de Nationale ombudsman twee keer per jaar drie dagen op pad. Steeds naar een andere provincie. Groningen is de achtste halte van deze provincietour. Eerder waren Limburg, Noord-Holland, Utrecht, Drenthe, Noord-Brabant, Overijssel en Zuid-Holland aan de beurt. In oktober gaat de ombudsman met zijn team naar Zeeland.

Over de Nationale ombudsman
Wie een probleem heeft met een overheidsinstantie en er met die instantie niet uit komt, kan terecht bij de Nationale ombudsman. Samen met 170 medewerkers behandelt hij klachten over de overheid. Ook laat hij de overheid zien hoe het beter zou kunnen. De Nationale ombudsman helpt mensen op weg en kan een onderzoek instellen. De Nationale ombudsman is onafhankelijk en wordt benoemd door de Tweede Kamer.

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,290VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten