maandag 2 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Gemeente Delfzijl akkoord met uitbreidingsplannen pluimveehouder in Holwierde

spot_img

Delfzijl – De gemeenteraad van Delfzijl is gisteravond akkoord gegaan met de uitbreidingsplannen van een pluimveehouder aan de Nansumerweg in Holwierde. Het merendeel van de gemeenteraad stemde voor de aanvraag van de pluimveehouder.

De pluimveehouder wil drie wintertuinen aanleggen. Dit zijn open stallen die worden afgeschermd door windbreekgaas, ze zijn wel overdekt. Door de uitbreiding kunnen de kippen meer naar buiten. Er komen dus niet meer kippen bij.

Omwonenden van de pluimveehouder zijn bang voor overlast en meer fijnstof in hun omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat de uitbreiding geen nadelige gevolgen heeft voor het milieu.

Het college van de gemeente Delfzijl kan nu een omgevingsvergunning afgeven, die nodig is voor de uitbreiding van het bedrijf. Het besluit kan nog worden aangevochten bij de Raad van State.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,268VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
TuinTuin
WonenWonen

Populaire berichten

Boerenmarkt in Baamsum trekt veel belangstelling

Baamsum - Zaterdag werd er in een grote boerenschuur in Baamsum (tussen Woldendorp en Termunten) een streekproductenmarkt gehouden. Het was aanvankelijk de bedoeling dat...