Deelnemers NoorderBaanBattle overwinnen bij FC Groningen

Groningen – The battle is on! De kick-off van de NoorderBaanBattle op dinsdag 14 februari in het Noordlease Stadion in Groningen was een feest. Deelnemers, coaches en de organisatie kwamen bij elkaar in de Noordlease Business Corner van partner FC Groningen, om de vierde editie van de NoorderBaanBattle af te trappen. 66 deelnemers kwamen alleen binnen, maar voelden zich aan het einde van de avond een gewaardeerd onderdeel van een team. Klaar om te strijden voor een nieuwe toekomst.

Spelerstunnel zorgt voor teamspirit

“Werk zoeken is in beweging komen”, zegt campagneleider Arjen van Leeuwen tegen de deelnemers. Dit bedoelt hij letterlijk want je droombaan vinden lukt je niet door stil te blijven zitten. Ook tijdens de kick-off worden de deelnemers geactiveerd. Tijdens verschillende inspirerende workshops leren de teams elkaar kennen, treden ze gezamenlijk buiten hun comfortzone en krijgen ze inzicht in elkaars sterke eigenschappen. De datum van 14 februari was niet geheel toevallig: teambuilding is net als daten. In het begin een beetje onwennig, maar al snel leer je elkaar goed kennen. Harry van Ommen is erg tevreden over het teambuildingsproces. “Dit was de beste kick-off tot nu toe. Ik heb teams heel hard zien werken waarbij ze volgens mij een beter start hebben gemaakt dan voorgaande jaren. Daar hebben de workshops aan bijgedragen. Je ziet de mensen alleen binnenkomen en weggaan als team. Het lopen door de spelerstunnel maakte bij veel deelnemers al een gevoel van teamspirit los. Dat was mooi om te zien‘’.

FC Groningen wil deelnemers helpen aan een baan

Voor bedrijven is meewerken aan het project een goede manier om te tonen dat ze zich inzetten voor het maatschappelijk belang, maar ook om in aanraking te komen met geschikte potentiële medewerkers. Gastspreker Ben Haverkort, voormalig scheidsrechter van het Nederlandse voetbal, was vanuit FC Groningen aanwezig en sprak bemoedigende woorden: “FC Groningen wil meehelpen om de deelnemers aan een baan te helpen”. Harry van Ommen, projectleider van de NoorderBaanBattle, onderstreept de waarde van de samenwerking met de eredivisieclub: “FC Groningen is een mooie, maatschappelijke organisatie die midden in het leven staat en een enorme achterban heeft. Het omvangrijke netwerk van de club is een grote steun voor het project. Daarbij wil FC Groningen zich breed inzetten voor maatschappij. De samenwerking met de NoorderBaanBattle is daarmee waardevol en heel logisch”.

Hoe nu verder?

De komende zestien weken gaan de deelnemers, in teams van 10 personen, onder begeleiding van leuke coaches/ondernemers aan de slag om te ontdekken wat ze nodig hebben om succesvol werk te vinden. De NBB heeft een unieke aanpak waarbij de deelnemers, op basis van eigen inzicht en behoefte, hun eigen programma samenstellen om zichzelf te ontwikkelen: wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Samenwerken in een team en elkaar helpen op basis van kennis, ervaring en netwerken. In je eentje ben je misschien sneller, maar samen kom je verder! De deelnemers regelen zelf ook bedrijfsbezoeken om te ontdekken wat er allemaal aan leuk werk beschikbaar is en leren zichzelf, op basis van talenten, zich goed te presenteren naar potentiële werkgevers. In deze 16 weken groeien de deelnemers aanzienlijk in zelfvertrouwen, zelfinzicht, netwerkvaardigheden en social skills: de mix om echt kennis te kunnen maken en zichzelf écht te laten zien. Werk krijg je om wie je bent en dan pas om wat je kan! De NBB zet deelnemers in hun kracht waardoor ze zelf grote stappen maken in hun eigen ontwikkeling en de weg naar werk ontdekken! Zo werken de deelnemers samen op een kansrijke manier toe naar een baan, traineeship, werkervaringsplaats, een eigen onderneming of kiezen voor een (vervolg-)opleiding.

Back to top button