De voordelen van een rolcontainer huren

Nederland – Doorgaans heb je voor het afval voldoende plek in de container die je ontvangt van de gemeente. Er zijn echter momenten waarop een flinke hoeveelheid afval ontstaat, bijvoorbeeld als je gaat verbouwen of jouw bedrijf met archiefvernietiging bezig is. In dat geval biedt een rolcontainer huren uitkomst. Wat is een rolcontainer echter precies, wat zijn de voordelen en welke maten rolcontainers zijn er?

Wat is een rolcontainer?

Wat houdt eigenlijk een rolcontainer exact in? In feite is deze container niets anders dan een afvalbak die verrijdbaar is. Meestal heeft de container op wieltjes ook een deksel, zodat alles goed afgedekt blijft. In een rolcontainer mag je naast regulier afval ook papier en karton plaatsen. Batterijen of andere schadelijke stoffen lever je apart in, dus niet in de rolcontainer. De mobiele container zet je gemakkelijk op iedere plek neer, zodat je snel jouw afval kwijt raakt.

De voordelen van een rolcontainer huren

Als je met een grote afvalstroom te maken hebt, is het huren van een rolcontainer een uitstekende oplossing. Wat zijn de voordelen van een mobiele container huren?

Eenvoudig verplaatsen van de container

Aangezien de rolcontainer naar iedere plek te verrijden is, neem je de afvalbak op wielen eenvoudigweg mee naar de plaats waar je aan het opruimen bent. Op deze wijze hoef je geen lange afstanden met het afval af te leggen. Je bespaart hierdoor niet alleen tijd, maar vermijd hierbij de kans dat je afval onderweg kwijtraakt. Je plaatst alles meteen in de rolcontainer, die je vervolgens naar buiten rijdt.

De rolcontainer wordt voor je geleegd

Op een afgesproken tijd komt het verhuurbedrijf bij je langs om de rolcontainer te legen. Je huurt de rolcontainer voor zes weken, maar langer of korter is uiteraard ook mogelijk. Wanneer je veel afval wilt weggooien in de rolcontainer, biedt het verhuurbedrijf een frequente lediging aan. Dit kan bijvoorbeeld één- of tweemaal per week of eens per twee of vier weken. Zodra je het afval in de mobiele afvalbak heeft geplaatst, heb je hier dus verder geen omkijken meer naar.

Gemakkelijk leveren en ophalen van de rolcontainer

Het huren van een rolcontainer gaat eenvoudig via de website van de verhuurder. Je geeft aan welke mobiele container je op jouw adres wilt ontvangen. Vervolgens ontvang je binnen 24 uur na jouw bestelling de rolcontainer. Voor het leveren en ophalen van de rolcontainer is jouw aanwezigheid bovendien niet noodzakelijk.

Welke maten rolcontainers kan ik huren?

Bij het huren van een rolcontainer heb je de keuze uit verschillende afmetingen. Zo kun je een standaard huisvuilcontainer van 240 liter huren voor klein afval, maar ook rolcontainers van 660 of 1100 liter. De grootste maat rolcontainer heeft een inhoud van 2500 liter. Twijfel je welke rolcontainer het meest geschikt is? Neem dan contact op met de experts van het verhuurbedrijf om de mogelijkheden te bespreken.

Back to top button