De Pelikanen en Appingedam fuseren per 01-07-2017

Appingedam – Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergaderingen op vrijdag 24 maart 2017 hebben de leden bij beide verenigingen ingestemd met de fusie. Dit betekent dat de twee genoemde verenigingen verdwijnen en dat er in Appingedam een nieuwe voetbalvereniging ontstaat: DVC Appingedam. De KNVB heeft al ingestemd met de naam.

Verschillende werkgroepen en commissies zijn al een aantal jaren bezig met de voorbereidingen voor de nieuw te vormen vereniging. De jeugd speelt inmiddels al 3 jaar succesvol samen onder de naam SJO DVC. Ook de samenwerking tussen de beide besturen en verschillende commissies zijn de laatste jaren positief te noemen.

Door de nieuwe vereniging wordt er voor continuïteit gezorgd, gaat de kwaliteit van het voetbal omhoog en wordt er rekening gehouden met de krimp in de regio. Dit alles onder het motto: “Voetbal voor iedereen”.

Een grote groep positieve vrijwilligers houdt zich momenteel bezig met alle voorbereidingen. Zij hebben er alle vertrouwen in dat de nieuwe vereniging een mooie club wordt in de gemeente Appingedam.

Het bestuur zal bestaan uit: Rick van Bostelen/Geert Bijleveld (duo-voorzitterschap), Ap Ploegh (penningmeester), Irene Bos (secretaris), Jan Mooi, Maik Pastoor een Rudi Rondhuis (algemene leden).

Ook is er al een nieuwe hoofdsponsor vastgelegd. Makelaardij Meijer en Drenth heeft zich voor de komende 3 seizoenen aan de nieuwe club verbonden.

Back to top button