De Jonge Onderzoekers Eemsdelta organiseert cursus Knikkerbaan bouwen in bibliotheek Delfzijl

Appingedam – Op 21 en 28 oktober en op 4 en 11 november organiseert De Jonge Onderzoekers Eemsdelta, in samenwerking met de bibliotheek Delfzijl de cursus Knikkerbaan bouwen voor kinderen vanaf 8 jaar.

Met papier kun je prachtige bouwwerken maken die ook nog eens heel stevig zijn.  In vier middagen leren ze hoe je papier en karton kunt ‘rillen’, knippen, vouwen en plakken, op zo’n manier dat ze er de prachtigste constructies mee kunt maken. Hun oefenobject: een knikkerbaan. De deelnemers oefenen niet alleen hun technische vaardigheden. Spelenderwijs leren ze ook over valversnelling en middelpuntvliedende kracht, begrippen uit de mechanica die te maken hebben met hoe voorwerpen zich bewegen en de krachten die daarmee samenhangen. Na vier middagen begrijpen de deelnemers wat de overeenkomsten zijn tussen hun knikkerbaan en de achtbaan in hun favoriete pretpark.

De cursus vindt plaats op woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur.

Omdat het een groot project is, geven kinderen zich op voor vier middagen. Er is plaats voor tien deelnemers. De kosten bedragen €10,00 voor vier keer. Kinderen die mee willen doen kunnen zich opgeven via het aanmeldformulier https://forms.gle/GQmAJeiiJNbFTmkr8. Dit aanbod is ook te vinden in de webshop Kans voor uw Kind.

Sinds mei 2019 is De Jonge Onderzoekers Eemsdelta actief in Appingedam met activiteiten in het technieklokaal aan de Opwierdeweg 2. Om nog meer kinderen te bereiken gaan we dit najaar op tournee in de regio. Dit doen we in samenwerking met de bibliotheken in Appingedam, Delfzijl en Loppersum.

Back to top button