Van de luchtvaart naar een eigen bedrijf in grafmonumenten: Dennis en Joyce switchen van baan door corona

Leermens – Door de coronacrisis verliezen veel mensen hun baan en moeten ze (tijdelijk) wat anders gaan doen, zo ook de 32-jarige Dennis en 31-jarige Joyce van der Leest uit Leermens. Dennis was werkzaam als piloot, maar door het teruggelopen aantal passagiers vliegt hij momenteel niet. Joyce is stewardess bij de KLM, maar door de coronacrisis maakt ze weinig vluchten en staat haar baan op het spel.

Dennis en Joyce gingen echter niet bij de pakken neerzitten en startte Van der Leest Grafmonumenten, een bedrijf gespecialiseerd in het maken en herstellen van grafmonumenten. “Via kennissen die al wat ouder zijn en een bedrijf in natuursteen hebben zijn we er min of meer ingerold”, vertelt Joyce van der Leest.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het rechtzetten van verzakte grafmonumenten, het reinigen van grafmonumenten en het opnieuw verven van teksten. Maar ook voor een nieuw grafmonument is de klant bij van der Leest aan het juiste adres.

“De motivatie om een bedrijf in de grafmonumenten te starten is omdat je mensen, ondanks een beladen onderwerp, blij kan maken. Dennis helpt nu met het plaatsen van grafstenen en leert de fijne kneepjes van het vak via natuursteenbedrijf Ito Werkman. Dat bedrijf heeft al tientallen jaren ervaring in het vak. Ik doe de commerciële en administratieve werkzaamheden en ondersteun waar mogelijk is.”

Dennis en Joyce proberen nu een eigen klantenkring op te bouwen. Als de eigenaren van het natuursteenbedrijf met pensioen gaan, is het de bedoeling dat ze de klantenkring overnemen.

Bent u op zoek naar een passende grafsteen of een ander monument voor een overledene, of voor herstelwerkzaamheden? Kijk dan eens op de website van Van der Leest Grafmonumenten.

Back to top button