fbpx

De Bibliotheek op School Hiliglo officieel geopend

Holwierde – De Bibliotheek op School op De Hiliglo in Holwierde is donderdag 10 juni officieel geopend. Door de corona situatie was dat niet in één keer maar in drie keer. Elke groep opende een deel van de Bibliotheek in de centrale hal.

’s Morgens trad de Theatergroep Pie en Raatje op voor de peuters en kleuters. Hun voorstelling gaat over het prentenboek van het jaar Coco kan het!. Aan het einde van het verhaal bleek dat Coco ook wel de Bibliotheek op School kon openen. Maar dan wel samen met Corien Oranje, de Schoolschrijver.

’s Middags kwam groep 3-4 naar de Bibliotheek op School met een flinke schaar op een rood fluwelen kussen. Zij brachten een toost uit op de nieuwe schoolbibliotheek met oranje limonade. Tenslotte kwam Corien Oranje met groep 5-6 naar de Bibliotheek. De Schoolschrijver had met deze groep voor de oudste groep (7-8) een dolkomisch poppenkastverhaal ingestudeerd. Na afloop openden zij samen de laatste kasten van de Bibliotheek op School.

De Bibliotheek op School
Met de Bibliotheek op School slaan het onderwijs, de Gemeente Eemdelta en de Bibliotheken van Eemsdelta de handen ineen en komt er dagelijks aandacht voor leesplezier, leesmotivatie en digitale geletterdheid op school en thuis. Dit wordt vastgelegd in gezamenlijke beleidsafspraken.

De Bibliotheek op school betekent dat de school kan beschikken over een actueel, aantrekkelijk en divers boekenaanbod. Op de Hiliglo zijn niet alleen veel nieuwe boeken, maar ook nieuwe kasten en zit-elementen gekomen. Zo worden ook leerlingen die nog niet van lezen houden, verleid om een boek te lezen.

De Schoolschrijver
De Stichting Schoolschrijver wil kinderen op de basisschool taalsterk maken. Daarvoor zetten ze  in op een zeer divers programma rond creatief schrijven.

De Hiliglo doet een halfjaar programma met De Schoolschrijver. De geliefde jeugdschrijver Corien Oranje komt een half jaar lang elke week les geven in Holwierde met een speciaal ontwikkeld lesprogramma waarin fantasie, humor en creativiteit leiden tot schrijf-en leesplezier.

In het programma zit ook een Oudersalon en een Koffiekamer voor de leerkrachten.

Pie en Raatje, theatervoorstellingen
Pie en Raatje is een Theatergroep die speelt voor peuters en groep 1,2 en 3. Ze zijn beroemd om hun creatieve, muzikale  en humoristische voorstellingen over bijna elk Prentenboek van het Jaar. Door corona spelen ze de voorstelling “Coco kan het” pas vanaf juni. Hier gaan zij mee door tot het volgende Prentenboek, dat van 2022. Dat wordt: maar eerst ving ik een monster van Tjibbe Veldkamp.

Back to top button