David van der Kam aan zijn laatste seizoen bezig in Loppersum

Loppersum – David van der Kam is aan zijn laatste seizoen bezig als hoofdtrainer van SC Loppersum. Afgelopen zaterdag heeft David aan de selectie medegedeeld dat hij heeft besloten om zijn contract niet te verlengen. Ondanks dat hij aangaf het binnen de vereniging enorm naar zijn zin te hebben kijkt hij realistisch naar de komende jaren waarin de huidige selectie een enorme metamorfose door gaat maken.

Van der Kam: ‘Een aantal oudere spelers gaan de komende jaren afscheid nemen, waardoor de jeugd deze plaatsen moet gaan opvullen. Dit heeft in een proces altijd tijd nodig en dat is ook logisch. Als ik had besloten om te verlengen kies je voor een meerjarig contract omdat je gaat bouwen aan een nieuwe elftal. Als trainer ken ik mijn persoonlijkheid te goed. Ik denk niet dat we in de eerste jaren mee gaan doen om de bovenste plaatsen in de 3e klasse en daar ga ik het persoonlijk moeilijk mee krijgen. Ik heb aan SC Loppersum een prima vereniging waar ik goed heb kunnen werken en met heel veel plezier. Maar als trainer denk je aan progressie maken en aan het voetbal zelf.. Ik vind dat dit leidend moet zijn in mijn beslissing’.

David is momenteel bezig aan zijn derde seizoen als trainer van SC Loppersum. Na de twee seizoenen die geteisterd zijn door corona, behaalde hij vorig seizoen de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse. Na een knappe overwinning op The Knickerbockers werd er in de halve finale verloren bij Be Quick 1887. Het bestuur en de selectie vinden het jammer dat David dit besluit heeft genomen. Hij heeft de afgelopen seizoenen aangetoond een betrokken en goede oefenmeester te zijn voor onze vereniging.  SC Loppersum kan dus op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.

Back to top button