Danara Stoppels Nederlands Kampioen discuswerpen en WJK-limiet

Holwierde – Vorige week tijdens de Gouden Spike, een internationale atletiekwedstrijd in Leiden, heeft Danara Stoppels (19) uit Holwierde met de discus de limiet geworpen voor het WK voor atleten onder de 20 jaar. Danara wierp de discus naar 51,68m. De Atletiekunie had de limiet voor deelname aan het WK op 51m gezet. Het WK u20 wordt de eerste week van augustus gehouden in Cali, Colombia. Danara zal op de eerste dag van het toernooi, 1 augustus, direct aan de bak moeten om zich te plaatsen voor de finaleronde. Op de wereldranglijst staat Danara op moment van schrijven op een 16e plaats.

Afgelopen weekend werden in Amsterdam de Nederlandse Kampioenschappen atletiek voor atleten onder de 18 en onder de 20 jaar gehouden. Danara mocht dit weekend in de categorie onder 20 bij drie werponderdelen in actie komen. Vrijdagmiddag begon ze het toernooi met speerwerpen. In haar laatste poging wierp Danara de speer naar een nieuw persoonlijk record van 48,13m. Concurrente Noah Verduin kwam 68cm verder. Met 10 meter voorsprong op de andere deelneemsters staken beide met kop en schouders boven de rest uit. Een mooie zilveren medaille mocht Danara ophalen bij de eerste ceremonie van het weekend.

Op zondag moest Danara zich al vroeg melden voor het kogelstoten. Ook hier was de laatste poging de beste. De kogel van 4 kg kwam tot 13,37m. Concurrente Lotte Haest uit Bergen op Zoom stootte 33cm verder. Wederom een zilveren medaille voor Danara.

’s Middags mochten de dames zich melden bij de discusring. Danara liet de discus na 49.49m neerkomen. Ook hier was Haest de naaste concurrente. Zij kwam echter 4m te kort. Danara Stoppels mag zich dus een jaar lang Nederlands kampioen discuswerpen noemen.

Back to top button