fbpx
15.6 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Algemeen Damsterveer krijgt versterking tuindersvlet toegevoerd aan vloot SASA

Damsterveer krijgt versterking tuindersvlet toegevoerd aan vloot SASA

Appingedam – Het vaarseizoen staat op punt van beginnen, zeker wanneer de temperaturen richting 20 graden gaan. Dus ook het Damsterveer, de in Appingedam niet meer weg te denken Rondvaartboot is na een voor velen lange winter weer helemaal klaar voor een druk vaarseizoen.

De schippers en vrijwilligers hebben er voor gezorgd dat het Veer er weer pico bello uitziet en evenals voorgaande jaren weer duizenden de binnenstad van Appingedam vanaf het water kan laten zien. Het boekingsbureau van de VVV heeft het er al druk mee. Afgelopen zaterdag 14 april werd de boot bij Rozeboom op Lange Rijp te water gelaten waar de schippers de gehele winter gastvrij waren ontvangen. Om 8 uur hadden zich al vele schippers verzameld om te zien hoen hun boot weer het water in ging. En toen op naar de jachthaven in Appingedam waar om 12.30 uur de eerste gasten al wachten.

Maar ook de nieuwste aanwinst van SASA, waaronder de rondvaartboot ressorteert, de tuindersvlet, werd te water gelaten. Deze boot zal waarschijnlijk ook ingezet worden bij de kunst en cultuurroute ,de Artiveer, door Appingedam die op vrijdag 11 mei haar primeur heeft.

Daarnaast zullen in samenwerking met de Stichting Oude Groninger Kerken, kerk en maren tochten vanuit Appingedam ontwikkeld worden waarbij de tweede boot onmisbaar zal zijn. Al met al gaat het crescendo met het water toerisme in Appingedam met dank aan de vrijwilligers en sponsoren.