fbpx
13.8 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Economie Midden-Groningen maakt zeven bewonersinitiatieven blij met subsidies

Midden-Groningen maakt zeven bewonersinitiatieven blij met subsidies

Steendam – Op dinsdag 17 april heeft Wethouder Anja Woortman van de gemeente Midden-Groningen de verdeling van de subsidiegelden bekend gemaakt voor zeven grootschalige, fysieke leefbaarheidsprojecten. De gemeente heeft 1,1 miljoen subsidie ontvangen van Kansrijk Groningen, het programma van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) voor  projecten die de leefbaarheid bevorderen in het aardbevingsgebied. 

Wethouder Woortman reikte in podiumcafé Peter en Leni in Steendam, de waardecheques uit aan de initiatiefnemers, waarna de projecten toegelicht werden. Het gaat om de volgende bewonersinitiatieven: 

Steendam: Kultuureiland Damsterplas € 150.000
Aanleg van beleefroutes voor meerdere doelgroepen en van een speelarena en bezoekerscentrum.

Hellum: Dorpsfunctie schoolplein voormalige basisschool ‘de Ent’ € 30.000
Combinatie van ontmoeten en spelen. 

Schildwolde: MFC Dorpshuis en jeugdhonk  € 200.000
Nieuwbouw van Multifunctioneel Centrum Schildwolde. Samenwerking met dorpsbelangen van de nieuwbouw van jeugdsoos ’t Kon Amper (na de brand).

Steendam: Multifunctioneel dorpshuis € 160.000 en dorpshart en plein  € 390.000
Verbouw van de informele dorpsstek tot een toekomstbestendig dorpshuis Steendam. Ruimte maken voor multifunctioneel gebruik: in een versterkt en energiezuinig gebouw. Inrichten van ‘Dorpsplein’ in Steendam (tegenover het dorpshuis) met parkeerplaatsen en terrassen.

 Slochteren: Buitenterrein kinderboerderij € 150.000
Realisatie van theehuis, stallen en tuin. 

Overschild: Fietspadverbinding molen-kerk-meer € 70.000
Aanleg van een fietspad vanuit Overschild, aansluitend op het ‘Rondje Schildmeer’. Dit fietspad sluit aan op de fietsknooppunten.