fbpx
13.8 C
Delfzijl
zaterdag 26 september 2020
Home Algemeen Filmwedstrijd Steps to my Future gewonnen door Noorderpoort Appingedam

Filmwedstrijd Steps to my Future gewonnen door Noorderpoort Appingedam

Appingedam /Groningen – Tijdens de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs dinsdagavond 18 april werd ook de winnaar van de filmwedstrijd Steps to my Future bekend gemaakt. Er waren drie beroepenfilmpjes genomineerd.

Het beroepenfilmpje van de dames van Noorderpoort Beroepsonderwijs Appingedam werd uiteindelijk uitgeroepen tot algehele winnaar. Het team bestond uit Lisanne Huisman, Esmée van Wijngaarden, Rolizana Martins, Charlotte Awater, Joyce Lukken en Tara Hogenkamp. Hun video, waarin zij het beroep Pedagogisch Medewerker in beeld brengen, wordt ingezonden voor de Europese finales van Good Guidance Plus.

Noorderpoort Jaarprijs 
Pascal du Pree, student van Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme, heeft de twintigste Noorderpoort Jaarprijs 2018 gewonnen. Dit werd bekend gemaakt tijdens een spectaculaire show in MartiniPlaza die op dinsdag 17 april georganiseerd werd. De jury was vooral te spreken over tomeloze inzet en grenzeloze ambitie. ‘Ik vind het echt te gek. Ik zag het echt niet aankomen,’ aldus een heel blije Pascal du Pree.

Twintigste Noorderpoort Jaarprijs 
De twintigste Noorderpoort Jaarprijs werd uitgereikt door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Er waren in totaal zestien studenten genomineerd. ‘Dat is een record,’ vertelt René Paas. ‘En dat is echt fantastisch. Zoveel talent, zoveel energie.’

De jaarprijs wordt jaarlijks overhandigd aan een student die opvalt door vakmanschap, professionaliteit, betrokkenheid, creativiteit en/of ambitie. Pascal du Pree vertegenwoordigt Noorderpoort, als winnaar van de jaarprijs, bij de verkiezing van MBO Ambassadeur 2018 van Dit is MBO.

Noorderpoort Medewerker van het Jaar
Naast de studenten die massaal in de prijzen vielen, werden ook de medewerkers van Noorderpoort in het zonnetje gezet. Er waren tien Noorderpoorters genomineerd voor de titel Noorderpoort Medewerker van het Jaar. In totaal hebben bijna 1.600 collega’s en studenten een stem uitgebracht op hun favoriete Noorderpoorter. Uiteindelijk ging Gerard Teering van Noorderpoort Beroepsonderwijs Stadskanaal er met de winst vandoor. Gerard wordt geroemd om zijn vrolijke en persoonlijke houding. Op zijn locatie ziet met hem als de glimlach van de school en hij zorgt er volgens zijn collega’s elke dag weer voor dat iedereen als mens gezien wordt.