fbpx
9.1 C
Delfzijl
zaterdag 19 september 2020
Home Algemeen Voedselbank Appingedam-Delfzijl scoort 9,4 op voedselveiligheid

Voedselbank Appingedam-Delfzijl scoort 9,4 op voedselveiligheid

Delfzijl – Voor het derde, achtereenvolgende, jaar heeft de Voedselbank Appingedam-Delfzijl het Certificaat Voedselveiligheid gekregen van het bedrijf Sensz, dat wet- en regelgeving rondom voedselveiligheid toetst. Dit certificaat wordt uitgereikt als blijkt dat de Voedselbank voldoet aan de strenge eisen zoals die zijn vastgelegd in het ‘Handboek Voedselveiligheid’, dat door de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken is opgesteld. 

Het controlerende bedrijf stond vorige week onverwacht op de stoep bij de Flambouw, het opslag- en uitgiftepunt van de Voedselbank in Delfzijl. Aan de hand van een lijst met gestelde eisen, controleerde het certificeringsbedrijf met name op voedselveiligheid en hygiëne. Registratie van temperatuurmetingen is vooral van belang, maar er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar ontvangst, opslag, schoonmaak en inrichting.

De voedselbank Appingedam-Delfzijl kreeg vooral complimenten over de orde en netheid van alle ruimtes en de overzichtelijke opslag van de grote voorraad levensmiddelen. Uiteindelijk leidde de controle dus tot het prachtige cijfer 9,4.

Voedselbank Appingedam-Delfzijl voorziet 150  huishoudens in de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum wekelijks van een voedselpakket. Het team vrijwilligers werkt dagelijks hard om zo hygiënisch mogelijk te werken en zeker te zijn dat de levensmiddelen die worden uitgegeven aan de eisen voldoen.

Het certificaat is dan ook een beloning voor het werk dat is verricht en vormt een aanmoediging om de werkwijze voort te zetten en te verbeteren.