Damster Stadsmunt voor Sport Vereniging Appingedam ter ere van het 75-jarig bestaan

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en wethouder Annalies Usmany hebben zaterdag 21 april de Damster Stadsmunt uitgereikt aan Sport Vereniging Appingedam (SVA). De uitreiking vond plaats in sporthal Eelwerd tijdens de jubileumuitvoering ter ere van het 75-jarig bestaan van de vereniging.

Burgemeester Anno Wietze Hiemstra is zeer erkentelijk voor de inzet en de betrokkenheid van Sport Vereniging Appingedam de afgelopen 75 jaar. Hij had daarom besloten, als blijk van waardering, om de bijzondere erepenning toe te kennen. ‘Een vereniging die al zo vele jaren jong en oud in staat stelt om te sporten waarbij het plezier en de kwaliteit voorop staat, verdient de Stadsmunt dubbel en dwars’, zei burgemeester Hiemstra.

Bijzondere prestatie
In 1985 is de Damster Stadsmunt ingesteld als een erepenning voor personen of groepen die op cultureel, sportief of sociaal gebied een bijzondere prestatie of verdienste hebben geleverd voor de Damster gemeenschap.

De eerste Stadsmunt werd op 13 september 1985 uitgereikt aan de Gereformeerde Kerk in verband met het 150-jarig bestaan. De onderscheiding werd  voor de 40ste keer uitgereikt.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1541″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button