fbpx
13 C
Delfzijl
maandag 28 september 2020
Home Algemeen Dallinga Mobiliteitsbedrijven plaatst 200 zonnepanelen op het dak

Dallinga Mobiliteitsbedrijven plaatst 200 zonnepanelen op het dak

Farmsum – Met de plaatsing van 200 zonnepanelen op het dak van Dallinga Mobiliteitsbedrijven in Delfzijl komt er weer heel wat duurzaam opgewekte stroom beschikbaar. Naast de eerdere verduurzaming van dit bedrijf, door onder meer full LED-verlichting en een energiezuinige ECO-wasstraat, zijn de zonnepanelen een volgende stap richting een beter milieu.

“We zijn nu in staat om ons gehele jaarverbruik zelf op te wekken en daarbij zelfs een groot deel voor de naastgelegen machinefabriek!” aldus Peter Dallinga van het gelijknamige automotive bedrijf.

“Natuurlijk moet het economisch verantwoord blijven om dergelijke investeringen te doen, maar we blijven constant op zoek naar optimale verduurzaming van onze organisatie”. Peter vervolgd: “De volgende stap wordt het elektrisch verwarmen van de receptie en kantoren van de vestiging in Delfzijl. De infrastructuur hiervoor is al grotendeels aanwezig”.

Ook binnen de huur- en leaseautovloot van Dallinga staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Al in 2010 pionierde het bedrijf met zowel elektrische auto’s als voertuigen op koolzaadolie en biodiesel. Inmiddels is een deel van het wagenpark voorzien van hybride motoren; al dan niet voorzien van een laadstekker. Daarnaast loopt een project voor de realisatie van vol-elektrische huurauto’s en een bus op waterstof.

Peter Dallinga besluit: “We pakken verduurzaming bedrijfs-breed aan! Als je je er een beetje in verdiept en je durft iets verder te kijken, dan worden je eigen milieustappen méér dan de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat”.