Cultuur proeven op festival Uitdagend in Delfzijl

Delfzijl – Het centrum van Delfzijl is zaterdag 24 juni het toneel van het culturele festival Uitdagend. Op Plein de Molenberg is vanaf 13 uur een gevarieerd programma van presentaties en optredens te zien op het Open Podium. Onder de noemer ‘Proeven van Cultuur’ vertonen muziekverenigingen, koren, theatergroepen en individuele amateurkunstenaars uit de DAL-regio met inspiratie en passie hun kunsten. Een afwisselend, onderhoudend programma vol muziek, theater en beeldende kunst.

Tegelijkertijd is er rondom de Molen Adam een informatiemarkt met stands van culturele instellingen en verenigingen en bovendien staan de winkelstraten van het centrum helemaal in het teken van een gezellige kunstmarkt in Franse stijl. Beeldende kunstenaars en schildersverenigingen geven schildersdemonstraties en presenteren hun werk. Kunst en cultuur zwaaien die middag in Delfzijl de scepter!

Festival met optredens, presentaties én foodtrucks

Het is de derde keer dat Uitdagend georganiseerd wordt. Bij eerdere edities lag het accent op de informatieve markt waar culturele instellingen zichzelf aan de man konden brengen. Dit jaar is gekozen voor een sfeervol festival waar vooral de optredens en presentaties centraal staan.

Het thema ‘Proeven van Cultuur’ kan overigens ook letterlijk genomen worden: bij het Open Podium komt een groot terras met foodtrucks, zoals ‘Cut the Crepe’ en ‘Tante Greet’, die bijzondere hapjes en drankjes verzorgen. Bezoekers kunnen gelijktijdig hun oren en ogen én hun smaakpapillen laten verwennen.

Jubileum Eemsmond Big Band

’s Avonds treedt op Plein de Molenberg ook de Eemsmond Big Band op, ter gelegenheid van haar 40-jarig jubileum. Bezoekers van Uitdagend kunnen lekker de hele avond op het terras blijven hangen en zich tegoed doen aan het smakelijke aanbod uit de foodtrucks en luisteren naar de Eemsmond Big Band.

Programma

Aan Open Podium wordt meegedaan door theatergroep Podiumkunsten Aan Zee, de muziekverenigingen Wilhelmina en Concordia, vioolleerlingen van Luca Althofer, de Rijdende Popschool, de Stroatklinkers, Little Kings en Muzikale Miniaturen. Het festival trapt om 13 uur af met het giga-gelegenheidskoor True Colors: tachtig zangeressen onder leiding van dirigent Heidi de Bos.

Uitdagend is een gezamenlijk initiatief van theater De Molenberg, Stichting Ivak, kunstenaarscollectief De Draad, Horeca Molenbergplein en Stichting Activiteiten centrum Delfzijl (STAD). Handelsvereniging Centrum Delfzijl en de gemeente bieden ondersteuning.

Tijden: Kunstmarkt & Open Podium: 13-17 uur, Foodmarkt met muziek: 13-23 uur.

De toegang is gratis

Meer informatie over het programma: www.ivak.net/uitdagend

Back to top button