Culturen met de Buren gaat zaterdag van start met optreden van Gerda Vrieling & Dick Schuur

Appingedam – Door corona lag vrijwel het hele culturele- en uitgaansleven op zijn gat. Daarmee was ook het ontmoeten met anderen op een laag pitje komen te staan. ‘Zo jammer’, vond de organisatie van het grote Damster evenement Bie Daip. Daarom werd over een ander, kleinschaliger evenement nagedacht waarbij wel de corona maatregelen in acht konden worden genomen.

Het werd ‘Culturen met de Buren’, op de agenda gezet voor het voorjaar van 2021 en weer van de agenda gehaald vanwege het oplaaiende virus. Nu staat dit unieke evenement gepland voor 11 en 18 september en 2 oktober. De plaats van handeling is heel bijzonder: bij mensen in de tuin, het terras, de oprit op een daktuin of bij het verenigingsgebouw of clubhuis.

Bie Daip zorgt voor de artiesten: singer-songwriters, verhalenvertellers, kleine theatervoorstellingen en entertainers. De optredens zijn van 14.00 tot 17.00 uur. Op 11 september wordt er gestart bij de Familie Rienstra aan de Alberdaweg 18-20 met Gerda Vrieling & Dick Schuur (Zelf even een stoeltje meenemen) bij het museum Møhlman met Lady H’rlem & Ruben Klay, in de muziekkoepel spelen voor U Harm Tabak & Roy Mc Karen met daarna afwisselend de jeugd van DSHO, The NeXt Generation.

Tijdens de optredens komt ook Harry Djjkema langs die een monoloog doet van de auteur Anton Tsjechov en de titel is: Over de schadelijkheid van Tabak. Kortom een mooi programma om mee te beginnen en u bent van harte welkom. Voor meer informatie volg de Facebookpagina via Culturen met de buren en via de website die voor zaterdag nog gelanceerd wordt.

Back to top button