10.2 C
Delfzijl
8 mei 2021 11:36

College wil verkeerslichten in Farmsum vervangen voor duurzame rotonde

Farmsum – Het college van Delfzijl gaat de raad voorstellen extra geld beschikbaar te stellen voor de realisatie van een duurzaam veilige rotonde op het kruispunt Hogelandsterweg-Proosdij te Farmsum. Het gaat om een bedrag van 342.500 euro.

Wethouder Meindert Joostens: “Vorig jaar heeft de raad geld beschikbaar gesteld voor het vervangen van verkeerslichten bij dit kruispunt. Het bedrag bleek uiteindelijk niet voldoende om de verkeerslichten één op één te vervangen.”

Daarnaast bleek uit de Risicoanalyse Verkeersveiligheid, die in opdracht van de provincie opgesteld wordt, dat vijf van de negen verkeersveiligheidsrisico’s van toepassing zijn op deze kruising. “Naar aanleiding hiervan zijn verschillende scenario’s onderzocht om aan de Hogelandsterweg-Proosdij een duurzaam en verkeersveilig kruispunt te realiseren. Op basis van de uitkomsten bleek dit een rotonde te zijn.”

Veiligere oversteek
Twee van de risico’s uit de Risicoanalyse Verkeersveiligheid die voor het kruispunt gelden, zijn kwetsbare en onervaren verkeersdeelnemers, zoals jonge kinderen. Joostens: “De snelheid van het verkeer en de aanwezigheid van groot transport brengen risico’s met zich mee. Met de rotonde wordt een lage snelheid afgedwongen en bieden we hen en de overige fietsers en voetgangers een veiligere oversteek.”

Klankbordgroep
De gemeente gaat samen met bewoners en belanghebbenden een klankbordgroep vormen voor het ontwerptraject van de rotonde. Hierover is de gemeente in gesprek met Dorpsbelangen Farmsum.

De raad neemt op 16 december 2020 een besluit over het voorstel.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten