dinsdag 21 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Clubgebouw Radio Model Vlieg Club Eemsmond volledig verwoest door brand

spot_img

Farmsum – Het clubgebouw van de Radio Model Vlieg Club Eemsmond (RMVCE) aan de Loodweg in Farmsum is in de nacht van vrijdag op zaterdag door een brand volledig verwoest. De brandweer kreeg rond kwart voor vijf vanmorgen een melding binnen van een uitslaande brand die gezien werd vanaf het Zwet in Delfzijl.

Al snel werd duidelijk dat de vlammen die gezien werden afkomstig waren vanaf het gebouw aan de Loodweg. De brandweer schaalde op naar middelbrand. Ter plaatse bleek er echter niets meer te redden en werd ervoor gekozen om het pand gecontroleerd uit te laten branden.

Het bestuur van de vliegclub moest met lede ogen aanzien hoe hun clubgebouw volledig afbrandde. De club heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in het onderhoud van het gebouw. Ook waren er tijdens de brand nog meerdere modelvliegtuigen binnen aanwezig.

Volgens de voorzitter is er eerder deze week twee maal geprobeerd in te breken en waren er daarom beveiligingsmaatregelen genomen. Er wordt dan ook uitgegaan van brandstichting. De politie doet hier vandaag onderzoek naar.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,284VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten