zaterdag, oktober 16, 2021
11.3 C
Delfzijl

Scouting Fivelgroep Delfzijl maakt 110-jarig jubileum foto op afstand

Delfzijl – Door het coronavirus kunnen de opkomsten van Scouting Delfzijl geen doorgang vinden. Dit is een teleurstelling voor de vereniging, want dit jaar viert zij haar 110- jarig jubileum.

En bij een jubileum hoort een groepsfoto. De vereniging kan daarvoor voorlopig niet bij elkaar komen. Zoals je van scouts mag verwachten, bedachten zij daar een slimme oplossing voor. Alle 185 leden maakten een foto van zichzelf. Al deze foto’s vormen samen misschien wel de mooiste groepsfoto uit de lange geschiedenis van de scoutinggroep.

De exacte oprichtingsdatum van de groep is lastig te herleiden, maar de eerste berichten dateren uit 1910. Daarmee zijn zij één van de oudste scoutinggroepen uit ons land. Dit jaar zou vol in het teken moeten staan van het 110-jarig bestaan. Voorlopig zijn de geplande festiviteiten uitgesteld.

Toch betekent dit niet dat de vereniging stilligt. Online worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor de leden. De groepsfoto is daar één van. Op de foto laat iedereen het woord ‘TOF’ zien. Dit is een afkorting voor ‘Trots Op Fivelgroep’. Het feit dat de scoutinggroep zo verbonden blijft in een tijd waarin ze niet bij elkaar kunnen zijn, dat maakt alle scouts uit Delfzijl ontzettend TOF.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,302VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
spot_img
WonenWonen
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier