ChristenUnie Eemsdelta stelt vragen over aanhoudende technische problemen Eelwerderbrug

Delfzijl – De ChristenUnie Eemsdelta heeft vragen gesteld aan college van burgemeester en wethouders over de aanhoudende problemen met de Eelwerderbrug. De N33 bij de Eelwerderbrug is sinds vorige week donderdag afgesloten vanwege technische problemen, het gaat om een complex probleem. Het scheepvaartverkeer kan de brug wel passeren omdat deze open is gezet.

Rijkswaterstaat liet weten dat er na het weekend meer duidelijkheid over de problemen zou worden gegeven, maar vandaag is er nog niet veel duidelijk. Een woordvoerder van Rijkswaterstaat laat aan de Eemskrant weten dat er hard gewerkt wordt om de brug weer normaal te kunnen bedienen, maar wanneer dit klaar zal zijn is niet duidelijk.

Door de afsluiting van de weg moet al het verkeer via de Woldbrug in Appingedam rijden, dit zorgt regelmatig voor flinke vertraging omdat die brug wel bediend wordt. Gelijktijdig is de N362 bij Wagenborgen nog afgesloten voor het verkeer tot augustus. De omleidingsroute van de N362 gaat via de N33 die nu dus ook is afgesloten en ook dat verkeer moet nu omgeleid worden.

De ChristenUnie maakt zich zorgen om de situatie: “De Farmsumerweg en de Woldweg, twee altijd al drukke wegen, worden nu zeer zwaar belast. Zowel letterlijk als figuurlijk en diverse keren per dag staan er lange files en zit alles vast. Wij krijgen klachten van aanwonenden over deze onhoudbare situatie.”

De partij wil onder andere weten hoe lang de stremming van de Eelwerderbrug gaat duren en of er gewerkt wordt aan een definitieve oplossing voor de vele problemen met de brug. Daarnaast vragen ze of het mogelijk is om niet alleen de automobilisten, maar ook het scheepverkeer de lasten van deze afsluitingen te laten dragen door bijvoorbeeld de Woldwegbrug wat minder vaak open te doen. Een oplossing voor het probleem zou een aquaduct kunnen zijn volgens de partij. Het college moet nog antwoorden op de vragen.

Back to top button