ChristenUnie Eemsdelta gaat weer op werkbezoek

Spijk – Na een gedwongen pauze door corona is de ChristenUnie weer begonnen met het bezoeken van de dorpen in de gemeente Eemsdelta.

In het najaar van 2020, in verkiezingstijd, is al een begin gemaakt met een kennismakingstoer waarbij de kandidaat raadsleden aan elkaar de “eigen” gemeente wilden laten zien. Door de coronapandemie is deze kennismakingstoer toen afgebroken en in het afgelopen jaar zijn er om dezelfde reden dus geen werkbezoeken geweest.

Nu, dankzij het loslaten van de coronabeperkingen, kunnen er eindelijk weer bezoeken afgelegd worden en kan de kennismaking met de nieuwe gemeente worden voortgezet.

Op uitnodiging van het bestuur van Stichting Dorpsbelangen Spijk is er op zaterdag 26 maart een werkbezoek gebracht aan het mooie centrumdorp Spijk.

Raadsleden Ina Schenkel-Zandvoort, Gert Drenth en Harold Kol en fractie-assistent Jan van Heerde tevens de fotograaf zijn hartelijk welkom geheten door drie bestuursleden van de al meer dan zestig jaar oude Stichting Dorpsbelangen Spijk. Het multifunctioneel centrum wordt momenteel verbouwd en daarom vindt de ontmoeting plaats in het tijdelijke onderkomen de Fiepko Coolmanschool.

Na een voorstelrondje wordt er gepraat over allerhande zaken die de inwoners van Spijk bezighouden. Spijk is een levendig en zeer ondernemend dorp en heel veel onderwerpen komen langs. Van veiligheid en woningbouw tot zonneparken en verlichting en natuurlijk de grote trots van Spijk, de net gerestaureerde Andreaskerk met het beroemde torentje van Spiek.

Na een geanimeerd gesprek is het tijd om een wandeling door het dorp te maken en het weer leent zich daar uitstekend voor.

De wandeling gaat langs de nieuwe school, het haventje, het dorpshuis en het tunneltje richting de kerk en dankzij de sleutelbewaarder kan er ook nog even binnen gekeken worden.

De fractie van de ChristenUnie kijkt terug op een geslaagd werkbezoek waarbij naast het kennis nemen van zaken die de inwoners bezig houden ook vooral is bijgebleven hoe vol enthousiasme en creativiteit deze Stichting Dorpsbelangen zich inzet voor hun dorp met vele duidelijke resultaten als gevolg.

Back to top button