Canadese topgitarist Don Alder op Andledon

Den Andel – Aanstaande zondagmiddag (18 september) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van Don Alder, een Canadese gitarist met vele internationale prijzen en nominaties op zijn naam.

Don Alder is een meester op de akoestisch gitaar. Het blijkt wel uit het feit dat hij van 2007 tot en met dit jaar bijna jaarlijks pretentieuze prijzen in de wacht sleept. Zoals in 2010 toen hij International Fingerstyle Champion werd en in 2011 World Wide Guitar Idol.  Zijn laatste verdienste was een Canadese music and arts Award.

Don Alder is bijzonder rap op de gitaar en zijn stijl neigt naar geïmproviseerde jazz door de verschillende temp-wisselingen en verrassende variaties in zijn spel. Men omschrijft het ook wel als fusion folk met een vleugje bluegrass. Zelf omschrijft hij zijn muziek als ‘honest music from the heart’. Hij speelt zijn eigen composities, waarbij vurige gitaar instrumentalen afgewisseld worden met zang.

Deze zondag speelt en zingt hij op het podium van Andledon in Den Andel. Het optreden van Don Alder start aanstaande zondag 18 september om 15:00. Het Cultuurerf opent de deuren om 14:30 uur.  

Waar: Cultuurerf Andledon, Kruisweg 6 Den Andel
Wanneer: 18 september om 15:00 uur
Reserveren via info@andledon.nl
Kaarten: €12,50

Back to top button