18.3 C
Delfzijl
19 juni 2021 05:42

Campagne Nederland Leest gestart: Gratis boek voor bibliotheekbezoekers

spot_img

Appingedam – In alle Nederlandse bibliotheken loopt van 1 tot en met 30 november de campagne ‘Nederland Leest’. Tijdens deze actie krijgt iedere bezoeker gratis het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer (zolang de voorraad strekt).

Het thema van Nederland Leest is ‘Kleine geschiedenis, grote verhalen’. Het boek van Koelemeijer sluit hierop aan en vertelt op fascinerende wijze een 20e eeuwse familiegeschiedenis. Twaalf broers en zussen doen het ware verhaal van hun familie uit de doeken. Deze uitgave heeft een exclusief nieuw nawoord met een update over hoe het nu met de familie gaat. Zowel leden als niet-leden krijgen tijdens Nederland Leest het boek cadeau. En voor leden is Het zwijgen van Maria Zachea ook als e-book en luisterboek beschikbaar. Voor de jonge lezer is er een speciale heruitgave van Dwars door de storm van Martine Letterie en Karlijn Stoffels. Dit boek wordt op een deel van de basisscholen uitgereikt.

Mensen die dat leuk vinden, kunnen ook in hun eigen geschiedenis duiken met behulp van de bibliotheek: de geschiedenis van hun eigen familie of van de stad of streek waarin ze wonen. Met behulp van Delpher kunnen geïnteresseerden zoeken in een gigantisch krantenarchief met ruim 13 miljoen krantenpagina’s. De persoonlijke geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, maar als men goed leest en zich verdiept in het verleden, is er altijd een groot verhaal te vinden.

Meer over Nederland Leest is te vinden op biblionetgroningen.nl/nederlandleest.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,255VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
DierDier
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
Mode 2021Mode 2021

Populaire berichten