fbpx
15.4 C
Delfzijl
donderdag 24 september 2020
Home Economie Cafetaria de Smulkeet maakt doorstart met nieuwe eigenaar

Cafetaria de Smulkeet maakt doorstart met nieuwe eigenaar

Delfzijl – Cafetaria de Smulkeet met bijbehorend café die onlangs noodgedwongen haar deuren moest sluiten gaat binnenkort open. Cafetaria de Smulkeet was een van de eerste corona slachtoffers en vroeg faillissement aan nadat een overname spaak liep vanwege de coronacrisis.  Na het faillissement dreigde het pand leeg komen te staan en zou de toekomst van het bedrijf definitief voorbij zijn. Dat zou een groot verlies zijn voor Delfzijl-Noord.

Gelukkig is er een oplossing gevonden, Pand eigenaar Delroy Oliveira heeft de volledige bedrijfsactiva overgenomen van zowel de cafetaria en het café en daarmee het voortbestaan van de zaak gered.

“Het zijn rare tijden zo in deze coronacrisis. Maar ooit zal het weer normaal worden. Tot die tijd zul je creatief moeten zijn in het zoeken naar oplossingen ”. Aldus de pandeigenaar Oliveira welke een unieke kans heeft gecreëerd voor de opvolgers.

De belangstelling voor een doorstart was groot en vele nieuwe enthousiaste ondernemers meldde zich om de zaak voort te zetten. Na enkele onderhandelingen is er gekozen voor wat het beste voor de wijkbewoners en Delfzijl-Noord in het algemeen is daar het een belangrijke sociale functie binnen de wijk bekleed.

Wanneer de cafetaria en het café weer open gaan maken de nieuwe eigenaren op een later tijdstip bekend.