fbpx
11.4 C
Delfzijl
maandag 21 september 2020
Home Politiek Hogelandsters praten mee over nieuw groenbeleid

Hogelandsters praten mee over nieuw groenbeleid

Uithuizen – De gemeente Het Hogeland werkt aan een nieuw groenbeleid. Om dat vorm te geven zijn inwoners via een enquête gevraagd wat zij belangrijk vinden als het gaat om het onderhoud van het openbare groen zoals bermen, bomen en gazons. Ruim 1.700 inwoners hebben van de mogelijkheid gebruik gemaakt. De resultaten zijn te zien op de website van de gemeente.

De respons van de inwoners biedt inzicht in de tevredenheid over het huidige beleid en het huidige onderhoudsniveau.  Ook wordt duidelijk welke wensen er zijn voor het nieuwe gemeentelijke groenbeleid.

Bijna negentig procent van de deelnemers vindt het belangrijk dat rekening wordt gehouden met de natuur, bijvoorbeeld door te zorgen voor betere leefomstandigheden voor bijen en vlinders of voor meer variatie in flora en fauna. Ruim veertig procent vindt het huidige onderhoudsniveau niet voldoende. Ongeveer eenzelfde percentage is bereid zelf een bijdrage te leveren aan het onderhoud van groen in hun buurt, op een begraafplaats of een speelplek.

De resultaten van de enquête worden meegenomen bij het opstellen van het groenbeleidsplan. De gemeenteraad beslist uiteindelijk hoe het nieuwe groenbeleid eruitziet. Naar verwachting gebeurt dat in het laatste kwartaal van dit jaar.