20.7 C
Delfzijl
27 juli 2021 14:09

Cadanz Welzijn en het COA Delfzijl zijn het project #MEEDOEN Samen aan de slag gestart

spot_img

Eemsdelta – De vrijwilligerscentrale van Cadanz Welzijn is in samenwerking met het COA Delfzijl gestart met het project #MEEDOEN Samen aan de slag.

Dit taal en participatieproject heeft het mooie doel om vroege integratie en participatie van de bewoners te stimuleren gedurende het lange verblijf op het asielzoekerscentrum (azc). Dit is belangrijk want uit onderzoeken blijkt dat meedoen het welbevinden en de gezondheid van de bewoners bevordert. Daarnaast zorgen ontmoetingen tussen azc-bewoners en Nederlanders voor meer draagvlak voor nieuwkomers in onze samenleving.

Het project richt zich op de samenwerking tussen het azc, de vrijwilligerscentrale en lokale maatschappelijke organisaties en op het bieden van verschillende vormen van activering voor de azc bewoners. Te denken valt aan o.a. een zinvolle dagbesteding, zelfwerkzaamheid, taalstage of bijvoorbeeld het doen van vrijwilligerswerk.

Er wordt toegewerkt naar een warme en duurzame relatie met alle lokale samenwerkingspartners en gemeente, waarbij men zoveel mogelijk wil aansluiten bij wat er al lokaal gebeurt. Er is al een mooie samenwerking met de Stadstuin de Eendracht, een aantal bewoners helpen actief mee op de tuin. Een prachtige win-win situatie.

#MEEDOEN Samen aan de slag wordt mogelijk gemaakt door het Europees Asiel, Migratie en Integratiefonds (AMIF).

U kunt ook een bijdrage leveren door (incidenteel of structureel) vrijwilliger te worden. Dit kan op vele manieren, denk bijvoorbeeld aan het meehelpen organiseren van activiteiten of als taal/wandelmaatje.

Voor meer informatie over dit project kunt u contact opnemen met de coördinator vanuit Cadanz Welzijn; Peronne Burggraaf 06-46102747 of via de mail p.burggraaf@cadanzwelzijn.nl.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
DierDier
AutoAuto
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
TuinTuin

Populaire berichten