Burgemeester verricht starthandeling uitbreiding asielzoekerscentrum Delfzijl

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema en Gerard Bakker, bestuursvoorzitter van het COA, hebben woensdagmiddag, het bouwbord onthuld voor het tijdelijke asielzoekerscentrum op het terrein van de voormalige zeevaartschool aan Zwet. Deze handeling vormt de start van de bouw van een tijdelijke uitbreiding, voor maximaal drie tot vijf jaar.

Tevens wordt er op de huidige locatie gestart met de bouw van een nieuw asielzoekerscentrum. Dit centrum moet over twee tot drie jaar de semi-permanente locatie aan het Zwet vervangen. Er komt ruimte voor maximaal 672 bewoners voor de komende 30 jaar. De nieuwe opvanglocatie wordt als een nieuwe buurt ingepast aan de rand van de wijk Delfzijl-Tuikwerd, met kwalitatief goede woningen, veel groen en speelvoorzieningen. De invulling en uitwerking van het plan gebeurt in overleg met de omwonenden en dienstverleners in de wijk.

Uitbreiding tijdelijke capaciteit
Het gebouw op het terrein van de voormalige zeevaartschool is een tijdelijke uitbreiding van de capaciteit van de huidige opvanglocatie aan het Zwet. Het huidige AZC aan het Zwet biedt plaats aan 500 personen. Het COA had de gemeente verzocht de capaciteit tijdelijk te verhogen met 450 plaatsen. Op het moment dat het nieuwe centrum open gaat komen de beide tijdelijke locaties te vervallen.

Back to top button