Waterschap Noorderzijlvest zoekt nieuwe jeugdbestuurder

Regio – Waterschap Noorderzijlvest zoekt een enthousiaste ambassadeur die het waterschap vertegenwoordigt in het Nationale Jeugdwaterschapsbestuur. Iedereen tussen de 14 en 17 jaar oud met enthousiasme en energie voor water is welkom om te komen kennismaken. De huidige jeugdbestuurder, Annick Groeneveld uit Haren, stopt na twee jaar jeugd-bestuur, zodat ze zich volledig kan richten op haar eindexamens. Annick: ”Ik vind het zo jammer dat ik moet stoppen. Solliciteren naar de functie van jeugdbestuurder is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt. Ik heb zulke unieke dingen beleefd. Ik had het voor geen goud willen missen!”

Jeugdbestuurder
De jeugdbestuurder van waterschap Noorderzijlvest denkt mee over activiteiten die het waterschap organiseert voor jongeren. Denk aan gastlessen, schoolprojecten en open dagen. Ook adviseert de jeugdbestuurder het waterschap over het benaderen en betrekken van jongeren bij het waterschapswerk. Ongeveer acht keer per jaar is er een bijeenkomst met het landelijke jeugdwaterschapsbestuur. Tijdens deze bijeenkomsten komen de jeugdbestuurders op plekken waar ze anders nooit zouden komen! Ze gaan bijvoorbeeld in gesprek met Tweede Kamerleden, de Minister van Onderwijs en ze krijgen een media- en debattraining.

Voor wie?
* Een enthousiaste middelbare scholier of MBO student uit Groningen of Noord-Drenthe;
* Met interesse in de watersector;
* Tussen de 14 en 17 jaar oud;
* Die minimaal 1 jaar jeugdwaterschapbestuurder wil zijn.

Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur
Het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur is een initiatief van de Unie van Waterschappen. Het heeft als doel jongeren te betrekken bij en te interesseren voor het werk van de waterschappen. Het landelijk jeugdbestuur denkt mee over water, waterbeheer en de taken van de waterschappen.

Back to top button