fbpx
zondag 05 december 2021
11.3 C
Delfzijl

Burgemeester plant eerste wilg als startschot voor het project Krewerd Groen

Krewerd – Burgemeester Gerard Beukema heeft vrijdagochtend de aftrap verricht van het project Krewerd Groen. Samen met een vertegenwoordiging vanuit het dorp heeft de burgemeester een wilg geplant.

In 2019 zijn acht Krewerders een initiatief gestart voor een groenplan in het dorp en de directe omgeving. Deze bewoners, Landschapsbeheer Groningen en de gemeente Delfzijl hebben een plan ontwikkeld om te zorgen voor nieuwe bomen. In het plan gaat het niet alleen om het vervangen van eerder gekapte bomen. De wens is meer groen in en rondom het dorp te hebben en daarmee te zorgen voor verbeterde leefbaarheid, verduurzaming van de leefomgeving – zoals CO2-reductie, verfraaiing van het landschap en een grotere biodiversiteit. Ook de restauratie van de begraafplaats is onderdeel van het plan. Dit alles samen is het plan Krewerd Groen geworden en het maakt onderdeel uit van de dorpsvisie Krewerd.

Het plan wordt gefinancierd vanuit het landschapsprogramma waarmee de provincie Groningen en TenneT samen met de gemeenten investeren in de kwaliteit van het landschap langs de nieuwe hoogspanningslijn 380 kV van de Eemshaven naar Vierverlaten.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,326VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer