fbpx
6.3 C
Delfzijl
27 november 2020 10:07

Burgemeester Gerard Beukema trapt Oktober Kindermaand af in kindcentrum QWORZO

Woldendorp – Vandaag heeft burgemeester Gerard Beukema van de gemeente Delfzijl als eerste burgemeester in de provincie de Oktober Kindermaand afgetrapt door voor te lezen aan de leerlingen van kindcentrum Qworzo in Woldendorp.

Burgemeester Beukema las het verhaal van ‘De dolle jonker’ voor aan de leerlingen in unit 3 kinderen in de leeftijd 10 tot er met 12 jaar. Het waargebeurde verhaal van Ferdinand Folef II, baron von Inn- und Kniphausen, die tegen familieportretten vocht, centraal. Meer dan 100 jaar geleden woonde deze Folef op de borg Nienoord in Leek.

Oktober kindermaand
De Oktober Kindermaand wordt traditiegetrouw geopend door de burgemeesters. Zij bezoeken in de maand september een school in hun gemeente en lezen een (volks)verhaal voor. Oktober
Kindermaand wordt jaarlijks in onze provincie georganiseerd en heeft als doel kinderen van 4 tot en met 12 jaar op een laagdrempelige manier in aanraking te brengen met cultuur en erfgoed.

Culturele instellingen zoals musea, molens, borgen, kerken, theaters, natuurorganisaties, bibliotheken en muziekscholen, organiseren speciale activiteiten voor kinderen op zaterdagen en/of zondagen in oktober, die voor hen gratis toegankelijk zijn.

Volg ons op

10,555FansLike
1,424VolgersVolg
5,228VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten