Burgemeester en raadsleden brengen bezoek aan brandweer Appingedam

Appingedam – Burgemeester Anno Wietze Hiemstra en een deel van de gemeenteraad hebben woensdagavond een werkbezoek gebracht aan de brandweer van Appingedam. De acht gemeenteraadsleden en de burgemeester waren hier om uitleg te krijgen over de brandweer en haar werkzaamheden.

Na een presentatie door de ploegchef en het beantwoorden van vragen was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Diverse raadsleden werden in een brandweerjas gestoken waarna zij konden ervaren hoe het is om met toeters en bellen aan te komen bij een melding.

Achter de brandweerkazerne werd gedemonstreerd hoe er wordt gehandeld bij een melding van een persoon te water. Leden van het Oppervlakte Reddingsteam (ORT) van de brandweer uit Delfzijl gingen te water om de drenkeling te bereiken. De raadsleden hielpen mee met het binnen halen van een lijn met daaraan het vlot met de drenkeling erop.

Tot slot werd in een garage van de gemeentewerken uitleg gegeven over hoe met een warmtebeeldcamera een slachtoffer in een brandend pand kan worden gevonden. De raadsleden en burgemeester waren onder de indruk van de werkzaamheden van de brandweer en kregen een mooi kijkje in de keuken.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1313″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button