10.9 C
Delfzijl
13 mei 2021 21:32

59 organisaties hebben het manifest tegen de eenzaamheid ondertekend

Appingedam – 59 organisaties en verenigingen, van zowel vrijwlligers als professionals, hebben woensdagochtend  in Appingedam het manifest tegen de eenzaamheid. De partijen vormen de Damster coalitie tegen de eenzaamheid. Een initiatief van de Gemeente Appingedam en ASWA. Eenzaamheid is een groeiend maatschappelijk probleem. De deelnemers zetten zich in op het signaleren van eenzaamheid en het participeren in het netwerk dat bijdraagt aan het oplossen van de eenzaamheid.

In de week tegen de eenzaamheid, die van 21 september tot 1 oktober duurt, is in Appingedam een belangrijke stap gezet.

Eenzaamheid in de belangstelling

Eenzaamheid en sociaal isolement staan meer dan ooit volop in de belangstelling en dat is een goede zaak. Er is steeds meer bekend over de negatieve invloed die eenzaamheid op het welzijn en gezondheid van mensen kan hebben. Eenzaamheid brengt gezondheidsrisico’s met zich mee, kan leiden tot minder meedoen in de samenleving en verhoogt de kans op vroegtijdig overlijden. Mensen die zich erg eenzaam voelen, zijn minder gelukkig en hebben vaker een negatief mens- en/of zelfbeeld dan mensen die geen last van eenzaamheid hebben. Dat maakt de strijd tegen eenzaamheid urgent en belangrijk.

“Het voorkomen en verminderen van eenzaamheid is geen sinecure. De oorzaken van eenzaamheid verschillen van mens tot mens en zelfs met een goed sociaal netwerk kunnen mensen zich eenzaam voelen bijvoorbeeld als gevolg van een groot gemis of onvervangbaar verlies. In veel gevallen is er iets aan te doen en kunnen mensen gesteund worden om hun gevoel van eenzaamheid te reduceren.” Arie Ouwerkerk, directeur Coalitie Erbij

Volg ons op

11,145FansLike
1,424VolgersVolg
5,292VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
WonenWonen
KlussenKlussen
DierDier

Populaire berichten