Burgemeester Beukema tijdens nieuwjaarsreceptie over de ontwikkelingen voor 2019 in de gemeente Delfzijl

Delfzijl – Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn gemeente Delfzijl blikte burgemeester Gerard Beukema terug over het afgelopen jaar en wat de gemeente het komend jaar te wachten staat.

Zo krijgt Delfzijl een zorgcentrum in het centrum. Hoe dit centrum wordt ingericht maakte de burgemeester zaterdagavond bekend. In het gebouw komen totaal vijftig bedden beschikbaar voor psychische zorg, ouderenzorg en gehandicaptenzorg. Beukema sprak van een innovatief expertisecentrum welke belangrijk wordt voor de gehele regio.

In het expertisecentrum komen veertig plaatsen voor de revalidatie van kwetsbare ouderen. Ook zijn er tien bedden voor tijdelijke complexe zorg.

Het zorgcentrum is één van de belangrijke vernieuwingen voor de zorg in het Noordoosten van onze provincie. Door de aardbevingsproblematiek moet een groot deel van zorggebouwen worden versterkt.

Ook dit jaar stond de afhandeling van de aardbevingsschade weer op de lijst met punten van wat Delfzijl te wachten staat. Burgemeester Beukema gaf aan dat er in de gemeente Delfzijl 3000 woningen moeten worden versterkt.

Beukema vindt dat dat gemeenten zelf prioriteiten moeten kunnen stellen ‘Het valt niet uit te leggen dat huizen die in de stutten staan, acuut onveilig zijn of op andere wijze grote schade hebben, geen onderdeel uitmaken van e versterkingsopgave.’

Het aantal inwoners in de gemeente Delfzijl is het afgelopen jaar met 131 gedaald. Dat komt vooral doordat er meer mensen zijn overleden, dan geboren. Beukema verwacht dat er in 2019 wel meer mensen naar de gemeente toetrekken, want er worden in de gemeente meer dan tweehonderd woningen bijgebouwd.

Back to top button