Bugatti type 23 Brescia Modifie belandt in voormalig café na aanrijding

WirdumOp de kruising Eekwerderweg – Rijksweg bij Wirdum is zaterdagmorgen een bestelbusje in botsing gekomen met een Bugatti type 23 Brescia Modifie uit 1926 oldtimer. De oldtimer kwam na de botsing in de serre van voormalig café Schenkel terecht.

De oldtimer was vlak daarvoor samen met enkele andere oldtimers vertrokken vanaf landgoed Ekenstein voor een toertocht. Op de eerste kruising ging het al mis, De bestuurder van het bestelbusje een 28-jarige man uit Wirdum, reed over de brug Eekwerderdraai. Hij stopte bij de kruising, maar zag de oldtimer over het hoofd. Een botsing was het gevolg.  De oldtimer schoot door en belandde in de serre van de woning.

Letsel
De bestuurder van de oldtimer, een 66-jarige man uit Schilde (Belgie), raakte niet gewond. De vrouw naast hem wel. Zij liep een pijnlijke rug op en is voor onderzoek en behandeling per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Haar leeftijd en woonplaats zijn nog niet bekend. De inzittende van de bestelbus raakte niet gewond en ook de bewoners raakten niet gewond, maar ze zijn flink geschrokken.

Schade
Het bestelbusje raakte nauwelijks beschadigd. De oldtimer raakte zwaar beschadigd aan de achterkant. De woning, een voormalig café, raakte ook zwaar beschadigd. De technische verkeerspolitie doet onderzoek naar de exacte toedracht.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” special_effect=”overlay_fade-white” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”138″]

Back to top button