woensdag 20 oktober 2021
11.3 C
Delfzijl

Brasserie 1884 in het station van Delfzijl feestelijk geopend

Delfzijl – Vrijdagmiddag vond de feestelijke opening plaats van Brasserie 1884 in het station van Delfzijl. De opening werd verricht door wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta en Pim Raaijmakers van de NS. Vanaf volgende week dinsdag 12 oktober zal de Brasserie zijn geopend en vanaf woensdag zal er een uitgebreide menukaart zijn.

Het station van Delfzijl is gebouwd en geopend in 1884. De Brasserie wil graag de geschiedenis van het station eer aan doen, vandaar dat ze voor de naam Brasserie 1884 hebben gekozen. Binnen in Brasserie 1884 kun je meer geschiedenis vinden. Op de muren zijn foto’s uit het verleden te zien en is een speciale krant te lezen waarin verschillende artikelen staan over de geschiedenis van het station in Delfzijl.

Het station van Delfzijl is op steenworp afstand van het centrum van Delfzijl en wordt gezien als het aangezicht van Delfzijl. In Brasserie 1884 werken tien mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (jongeren en statushouders). Ze kunnen hier onder andere horecavaardigheden opdoen. En natuurlijk zullen ze voor alle gasten heerlijke borrels en lunches verzorgen, waarbij er gebruik wordt gemaakt van lokale leveranciers en duurzame producten en ingrediënten.

Bij Brasserie 1884 kun je terecht voor een lekker ontbijtje, lunch, borrel of een lekker tussendoortje. Ga lekker zitten en relax, of klap je laptop open. Er zijn genoeg oplaadpunten om rustig te kunnen werken. Tevens is er een gratis WIFI punt.

Openingstijden van de Brasserie zijn: Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 – 17.00.

Volg ons op

11,203FansLike
1,656VolgersVolg
5,304VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
AutoAuto
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
DierDier